Δεν χρειάζεται να τρέχετε στα ζαχαροπλαστεία γιατί μπορείτε να φτιάξτε μόνοι σας την πιο νόστιμη πάστα καραμέλας.
Παντεσπάνι
5 αυγά
3 κουτ. σούπας αλεύρι
2 κουτ. σούπας σιμιγδάλι
2 κουτ. σούπας γεμάτες κακάο
5 κουτ. σούπας ζάχαρη
2 βανίλιες
Εκτέλεση
Χτυπώ αυγά ζάχαρη και αφού αφρατέψουν ρίχνω κόσκινισμενα αλεύρι, κακάο, σιμιγδάλι και βανίλιες. Ανακατεύουμε με μαρίζ, ρίχνω το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνω σε αντιστάσεις στους 180 για περίπου 15 λεπτά.
Τούρτα Σοκολατίνα Νηστίσιμη. Συνταγή Βίντεο
Σιρόπι
1 1/2 ποτήρι νερό 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
Μια κουταλιά της σούπας νες καφέ και μια κουταλιά της σούπας κακάο.
Αφού πάρει βράση το νερό με την ζάχαρη το κατεβάζω από την φωτιά και ρίχνω κακάο και νες καφέ.
Κρέμα
1 μόρφατ
1 καραμελωμένη ζαχαρούχο εσάνς καραμέλα (είναι σε υγρή μορφή όπως η υγρή βανίλια στο σούπερ μάρκετ ) περίπου 3 σταγόνες.
Γλάσο
Βάζω σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μια κούπα τσαγιού ζάχαρη και την λιώνω. Κατεβάζω από την φωτιά και ρίχνω μια κουταλιά σούπας βούτυρο και ανακατεύουμε ως να λιώσει.
Έπειτα ρίχνω μια κρέμα γάλακτος μικρή το βάζω πάλι σε χαμηλή φωτιά και ρίχνω διαλυμένες σε λίγο νερό 2 κουταλιές σούπας κοφτές κορν φλάουερ.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος γιαννα σκορδουλη
Δείτε ακόμη Πώς φτιάχνουμε βουτυρόκρεμα για τα γλυκά μας (frosting)