Τραγανοί, εύκολοι και νόστιμοι παραδοσιακοί λουκουμάδες.
500 γρ. αλεύρι
500 γρ. χλιαρό νερό
30 γρ. ζάχαρη
50 γρ. φρέσκια μαγιά ή δυο φακελάκια ξερή
7 γρ. αλάτι
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Κανέλα και μέλι για το πασπάλισμα
Βάζουμε την ζάχαρη το νερό και τις μαγιές και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε από πάνω σαν πέπλο το αλεύρι μας και περιμένουμε δέκα λεπτά (αν βάλετε ξερή μαγιά δεν χρειάζεται να περιμένετε) ρίχνετε και το αλάτι ανακατεύετε καλά και το αφήνετε 25 λεπτά να ξεκουραστεί.
Σε ένα σκεύος βάζετε σπορέλαιο σε χαμηλή φωτιά μόλις ζεσταθεί βουτάτε το κουτάλι σας σε λάδι και με την βοήθεια του χεριού σφίγγοντας παίρνετε το πάνω μέρος και το βάζετε στο σκεύος. Όταν βάλετε όσα θέλετε τότε βάζετε δυνατά την φωτιά και ανακατεύετε μέχρι να γίνουν. Το ίδιο θα κάνετε μέχρι να τελειώσει η ζύμη.
Πριν βάλετε το ζυμάρι χαμηλώνετε την φωτιά και την βάζετε δυνατά αφού έχετε βάλει την ποσότητα που θέλετε. Σερβίρετε με μέλι και κανέλα.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Talida Marin
Μελιτζάνες με φέτα στο φούρνο, μαλακές και γλυκές με ζουμερή σάλτσα και μανιτάρια για έξτρα… Read More
Η πιο νόστιμη συνταγή για αφράτη τυρόπιτα χωρίς φύλλο που παραμένει τόσο μαλακή και φρέσκια… Read More
Παραδοσιακή φανουρόπιτα με 7 ή 9 υλικά, εύκολη και γρήγορη. Οι αριθμοί 7 και 9… Read More