Παραδοσιακά καρυδάτα Αγρινίου, ένα νόστιμο νηστίσιμο σοκολατένιο κέρασμα για τους καλεσμένους και τα Χριστούγεννα.
Υλικά
1 κιλό καρύδια αλεσμένα
1 κουταλάκι γλυκού σκόνη κανέλας
1 κουταλάκι γλυκού σκόνη γαρύφαλλο
3 κουταλάκια γλυκού κακάο
1 ποτηράκι κρασιού κονιάκ
φρυγανιά τριμμένη 450 γρ. περίπου
Για το σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
2 βανίλιες
1 κουβερτούρα των 125 γρ. μέσα στο σιρόπι
Εκτέλεση
Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι μας να βράσει 5 λεπτάκια. Το σβήνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει να είναι χλιαρό προς ζεστό.
Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Έπειτα κάνουμε μπαλάκια.
Εγώ πριν πλάσω τα μπαλάκια βουτάω πρώτα τα χέρια μου σε χυμό πορτοκάλι
Μόλις τελειώσω αφήνω λίγο να παγώσουν και τα περνάω σε κουβερτούρα .
Μόλις σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα γαρνίρω με άσπρη σοκολάτα.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Evangelia Demeli-Sokou
Μην χάσετε
Γλυκά με 6 ευρώ: Βραχάκια με λευκή σοκολάτα και αμύγδαλα
Σοκολατένιο Vegan Κέρασμα με Χουρμάδες