Πανακότα με φράουλες ένα πολύ ελαφρύ, δροσερό και εύκολο γλυκάκι!
Υλικά
500 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. ζάχαρη (ή λιγότερο)
1 κάψουλα βανίλια
10 γρ. φύλλα ζελατίνα
Εκτέλεση
Βάζω τα φύλλα ζελατίνας μέσα σε κρύο νερό να μαλακώσουν. Ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη και τη βανίλια, ανακατεύω καλά να λιώσει η ζάχαρη και όταν έχει ζεσταθεί, στραγγίζω καλά τη ζελατίνη, την προσθέτω στην κρέμα γάλακτος και ανακατεύω καλά μέχρι να λιώσει. Αφήνω να κρυώσει λίγο, μοιράζω σε 5 ποτήρια μέχρι τη μέση και βάζοντας κάποιο στήριγμα τα τοποθετώ στο ψυγείο σε κλίση για 2-3 ώρες μέχρι να πήξει η κρέμα.
Παράλληλα φτιάχνω τις φράουλες με λίγη ζάχαρη και ρούμι ή λικέρ μαστίχας και όταν έχει πήξει η κρέμα, τις προσθέτω στο ποτήρι. Μπορώ αντί για ζάχαρη να βάλω μέλι και εκτός από φράουλες να χρησιμοποιήσω και άλλα φρούτα πχ ακτινίδιο, μάνγκο ή αργότερα ροδάκινα!
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Tonia vassilakou