Νηστίσιμο σάμαλι για να απολαμβάνετε το αγαπημένο σας παραδοσιακό γλυκό και στη νηστεία!
Υλικά
2 ποτήρι νερού σιμιγδάλι χοντρό
1 ποτήρι νερού σιμιγδάλι ψιλό
2 ποτήρια νερό
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 φακ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. μαστίχα σε σκόνη
Το ξύσμα ενός λεμονιού
1 καψούλι βανίλια
Λίγα αμύγδαλα ασπρισμένα και άψητο
Σιρόπι
3 φλ.τσ. ζάχαρη
2 φλ.τσ. νερό
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 καψούλι βανίλια
1 κ.σ. γλυκόζη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω όλα τα στερεά υλικά και τα ανακατεύω με το σύρμα. Έπειτα προσθέτω σιγά σιγά το νερό και ανακατεύω συνεχώς να ενωθούν τα υλικά και να απορροφηθεί το νερό.
Μεταφέρω το μείγμα σε λαδωμένο ταψί 30×22 ,το απλώνω ομοιόμορφα και το σκεπάζω καλά με μεμβράνη και το βάζω στο ψυγείο για 2 ώρες.
Στη συνέχεια χαράζω το γλυκό σε κομμάτια και στο κάθε κομμάτι βάζω από ένα αμύγδαλο.
Ψήνω σε προθαρμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει.
Όταν το βγάλω από τον φούρνο χαράζω πάλι τα κομμάτια και όπως είναι καυτό το σιροπιάζω με το ζεστό σιρόπι.
Καλό είναι να φτιάξετε το γλυκό από την προηγούμενη για να κρυώσει και να απορροφήσει όλο το σιρόπι του.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Πεγκυ Σμυρνιώτη
Μην χάσετε
Το Εύκολο Γεμιστό Τσουρέκι που έχει ρίξει το Internet
Συνταγή για λαχταριστά σπιτικά Φοινίκια