Νηστίσιμο κέικ με σιμιγδάλι που είναι τόσο νόστιμο όσο και το κανονικό με τα αυγά και το βούτυρο.
Υλικά
1 ποτήρι νερού σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτήρι νερού ζάχαρη
100 ml ηλιέλαιο
7 κουταλιές σούπας αλεύρι
Το ξύσμα και τον χυμό 2 μικρών πορτοκαλιών ή ενός μεγάλου και συμπληρώνουμε με καυτό νερό να γεμίσει ένα ποτήρι νερού
2 βανίλιες
1 χαρτάκι μπεικιν πάουντερ
Εκτέλεση
Ρίχνουμε το χυμό με το νερό, το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη σε ένα μπολ.
Ανακατεύουμε να διαλυθεί η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το ξύσμα, τις βανίλιες και το σιμιγδάλι.
Ανακατεύουμε και το αφήνουμε στην άκρη 45 λεπτά να φουσκώσει το σιμιγδάλι.
Αφού περάσουν τα 45 λεπτά ρίχνουμε το αλεύρι το μπεικιν παουντερ και ανακατεύουμε.
Το αδειάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι πασπαλισμένο με αλεύρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου 45 με 50 λεπτά.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Litsa Kokkoni