Τα πιο νόστιμα και εύκολα μπισκότα πορτοκαλιού για τον καφέ σας είναι αυτά. Θα ξετρελαθείτε με την γεύση τους αλλά και με την εύκολη παραγωγή τους.
Δοκιμάστε επίσης: Μπισκότα Χωρίς Ψήσιμο με Κουάκερ – Κι όμως γίνεται!
Πεντανόστιμα μπισκότα με πορτοκάλι
Υλικά
100 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
350 γρ. αλεύρι
100 γρ. ζάχαρη
100 γρ. άχνη ζάχαρη
30 ml χυμού πορτοκάλι
5 γρ. μπέικιν πάουντερ
2 αυγά
φλούδα πορτοκάλι
λίγο αλάτι
Εκτέλεση
Βάζουμε το βούτυρο με το ζάχαρη και τα ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή με το μίξερ, ρίχνουμε και τα αυγά και ανακατεύουμε, όχι πολύ και συνεχίζουμε με τα άλλα υλικά εκτός άπο την άχνη ζάχαρη. Αφού ολοκληρώσετε την παρασκευή της ζύμης, πρέπει να μπει στον καταψύκτη για περίπου 30 λεπτά, διαφορετικά μπορείτε να τη βάλετε στο ψυγείο για περίπου μία ώρα.
Με τη ζύμη φτιάξτε τα μπισκότα και περάστε τα από την άχνη ζάχαρη. Με αυτόν τον τρόπο θα έχουν την όψη σπασμένων λεμονιών .
Ψήνετε σε 175 βαθμούς για 15 λεπτά.Βάλτε τα γρήγορα στο φούρνο γιατί πρέπει να παραμείνουν κρύα. Ενώ ψήνετε την πρώτη δόση, διατηρήστε την υπόλοιπη ζύμη στο ψυγείο, επίσης για τον ίδιο λόγο.
Δοκιμάστε επίσης: Τηγανητά Μπισκότα
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Talida Marin