Σπιτικά μπισκότα γεμιστά με μήλο, κολοκύθα, καρύδια και μέλι που θα λατρέψουν τα παιδιά και είναι ιδανικό σνακ για το σχολείο.
Υλικά για 20-30 μπισκότα (ανάλογα το μέγεθος):
250 γρ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. ζάχαρη άχνη (120γρ)
1 αυγό
3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (450γρ περίπου)
1κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
λίγο αλάτι
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ 250 γρ. βούτυρο. Κατόπιν, προσθέτουμε 120 γρ. άχνη και 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
Έπειτα, προσθέτουμε 1 αυγό και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί καλά. Τέλος, βάζουμε μια τσιμπιά αλάτι και 450 γρ. αλεύρι.
Αφού ενσωματωθεί το αλεύρι, ζυμώνουμε λίγο με το χέρι μέχρι να γίνει ένα ενιαίο ζυμάρι.
Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και με ένα πλάστη δημιουργούμε δύο δίσκους. Τυλίγουμε με μεμβράνη και τους βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να σφίξει το βούτυρο.
Ανοίγουμε πρώτα τη μία ζύμη με ένα πλάστη στο πάχος που επιθυμούμε (περίπου 6 χιλιοστά) και έπειτα την άλλη. Αν κολλάει πολύ ρίχνουμε λίγο αλεύρι ή άχνη αλλιώς το ανοίγουμε όπως είναι πάνω σε μία λαδόκολλα! Για να μας βγουν όλα τα μπισκότα ίδιο πάχος μπορούμε να βάλουμε δύο βιβλία λεπτά και να ανοίξουμε στο ενδιάμεσο τη ζύμη.
Κόβουμε με κουπ πατ και τοποθετούμε σε λαδόκολλα. Βάζουμε για μισή ώρα τα μπισκότα στο ψυγείο να σφίξουν, έτσι ώστε να διατηρήσουν το σχήμα τους στο ψήσιμο. Μια γρήγορη λύση είναι και η κατάψυξη. Ακόμα και να παγώσουν μπορούμε να τα βγάλουμε και να τα ψήσουμε κατευθείαν στο φούρνο!
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς με αέρα για 10-15 λεπτά. Μην περιμένετε πολύ να ροδίσουν γιατί σφίγγουν όταν κρυώσουν!
Όταν κρυώσουν καλά τα στολίζουμε με ζαχαρόπαστα ή γλάσο royal.
Για τη γέμιση, έτριψα ένα μήλο, λίγη κολοκύθα, πρόσθεσα καρύδια ψιλοκομμένα και 1 κουταλιά μέλι.
Το αλεύρι που χρησιμοποίησα ήταν το μισό λευκό και το μισό ολικής άλεσης.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Μαρια Ν.Κιτσου
Μην χάσετε
Κουλουράκια Διαίτης με 4 Υλικά και λίγες θερμίδες
Μπισκότα με Πορτοκάλι για τον καφέ σας!