Εσείς ακόμη αγοράζετε έτοιμα μουστοκούλουρα ? Δοκιμάστε τα σπιτικά!!!!
Υλικά
800 γρ. μούστο η 500γρ.πετιμέζι
400 γρ. καλαμποκέλαιο
250γρ. ζάχαρη
2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά κανέλα σκόνη
1 κουταλάκι γαρύφαλλο σκόνη
1 σφηνάκι κονιάκ
2 κιλά αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Δοκιμάστε επίσης: Κουλουράκια Νηστίσιμα με Κρασί και Γλυκάνισο
Τρόπος παρασκευής:
Ανακατεύουμε τον μούστο με το καλαμποκέλαιο, τη ζάχαρη, το κονιάκ και τα μυρωδικά σε ένα μπολ. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν.
Προσθέτουμε το μείγμα αυτό στο μείγμα των υγρών και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ωραία σφιχτή ζύμη.
Πλάθουμε μικρά κουλουράκια και τα βάζουμε σε ταψιά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 20-30 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσουν στη σχάρα.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και τον διαχειριστή Γιώργος Μιχάλης Χριστιανός
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο