Σπιτικά μελομακάρονα γεμιστά με καρύδια και επικάλυψη σοκολάτας, γεμάτα από αρώματα και γεύση.
500 γρ. καλαμποκέλαιο
125 γρ. ζάχαρη
250 γρ. χυμό από φρέσκο πορτοκάλι
χυμό από 1 λεμόνι
ξύσμα από 2 ακέρωτα πορτοκάλια
150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
1 κ.γ. σόδα
1 κ.σ. αμμωνία (Δε μυρίζει καθόλου μετά)
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
180 γρ. καρύδια
850 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις περίπου
Σιρόπι
400 γρ. νερό
400 γρ. ζάχαρη
400 γρ. μέλι θυμαρίσιο
1/2 λεμόνι (χυμό)
1 ξύλο κανέλας
1 φλούδα πορτοκαλιού
Βάζουμε σ’ ένα μπολ το λάδι με τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε μ’ ένα σύρμα να λιώσει λίγο η ζάχαρη, στη συνέχεια βάζουμε το μισό χυμό με μέσα την αμμωνία διαλυμένη κ με τον άλλο μισό χυμό τη σόδα διαλυμένη.
Προσθέτουμε το ξύσμα από τα πορτοκάλια, τη κανέλα, το γαρύφαλλο, το σιμιγδάλι, τα καρύδια και τέλος το αλεύρι λίγο λίγο κοσκινισμένο.
Η ζύμη πρέπει να είναι αφράτη!
Ψήσιμο στους 170° στον αέρα για 35′.
Το σιρόπι το βράζουμε για 3′ λεπτά το ξαφρίσουμε και στη συνέχεια το κρατάμε ζεστό στο 2 να είναι η εστία μας .
Τα μελομακάρονα κρύα και με το σιρόπι ζεστό που το διατηρούμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μελωθούν όλα.
Στο σιρόπι βάζουμε 4 μεγάλα ή 6 μικρά. Τα γυρίζουμε 4′ και είναι τέλεια μελωμένα!!
Τα βάζουμε σε σίτα και στη συνέχεια τα πασπαλίζουμε με τριμμένα καρύδια.
Έλιωσα και κουβερτούρα με 2 κ.σ. καλαμποκέλαιο και βούτηξα κάποια μέσα σε αυτή.
Από πάνω έβαλα και λίγη λιωμένη άσπρη σοκολάτα.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Αναστασια Βλαχου
Παραδοσιακά Ισλί: Τα γλυκά “Κέντημα” της καρδιάς και της ανοιχτής αγκαλιάς που θα σας συναρπάσουν
Φτιάξε το λαχαριστό Κέικ με Κολοκύθα
Πάστα Καραμέλα: Για τους λάτρεις των γλυκών
Μελιτζάνες με φέτα στο φούρνο, μαλακές και γλυκές με ζουμερή σάλτσα και μανιτάρια για έξτρα… Read More
Η πιο νόστιμη συνταγή για αφράτη τυρόπιτα χωρίς φύλλο που παραμένει τόσο μαλακή και φρέσκια… Read More
Παραδοσιακή φανουρόπιτα με 7 ή 9 υλικά, εύκολη και γρήγορη. Οι αριθμοί 7 και 9… Read More