Σπιτική μαρμελάδα σύκο.
Κόβω το κοτσάνι από 1,2 κιλά σύκα και λίγο μπροστά αφού πρώτα τα πλύνω καλά. Τα κόβω σε κομμάτια.
Στην κατσαρόλα κατευθείαν και ρίχνω 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη και 1 φλιτζάνι του ελληνικού καφέ νερό.
Βράζω πρώτα σε σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μετά δυναμώνω την φωτιά και βράζω μέχρι να δέσει. Ανακατεύω σχεδόν συνέχεια για να μην μου κολλάει.
Λίγο πριν την βγάλω από την φωτιά ρίχνω το χυμό από ένα λεμόνι και 2 βανίλιες. Έχω αποστειρώσει τα βάζα, τα γεμίζω, κλείνω και τα γυρίζω ανάποδα. Όταν κρυώσουν τα φυλάω στο ντουλάπι.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Βουλα Πολυζου
Μελιτζάνες με φέτα στο φούρνο, μαλακές και γλυκές με ζουμερή σάλτσα και μανιτάρια για έξτρα… Read More
Η πιο νόστιμη συνταγή για αφράτη τυρόπιτα χωρίς φύλλο που παραμένει τόσο μαλακή και φρέσκια… Read More
Παραδοσιακή φανουρόπιτα με 7 ή 9 υλικά, εύκολη και γρήγορη. Οι αριθμοί 7 και 9… Read More