Σπιτική μαρμελάδα σύκο.
Κόβω το κοτσάνι από 1,2 κιλά σύκα και λίγο μπροστά αφού πρώτα τα πλύνω καλά. Τα κόβω σε κομμάτια.
Στην κατσαρόλα κατευθείαν και ρίχνω 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη και 1 φλιτζάνι του ελληνικού καφέ νερό.
Βράζω πρώτα σε σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μετά δυναμώνω την φωτιά και βράζω μέχρι να δέσει. Ανακατεύω σχεδόν συνέχεια για να μην μου κολλάει.
Λίγο πριν την βγάλω από την φωτιά ρίχνω το χυμό από ένα λεμόνι και 2 βανίλιες. Έχω αποστειρώσει τα βάζα, τα γεμίζω, κλείνω και τα γυρίζω ανάποδα. Όταν κρυώσουν τα φυλάω στο ντουλάπι.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Βουλα Πολυζου
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο