Ένα υπέροχο μαρμελαδογλυκό με ολόκληρα σύκα.
800 γρ. σύκα
400 γρ. ζάχαρη
Ένα ποτήρι νερό
Ένα ξυλάκι κανέλα
3-4 μοσχοκάρφια
Χυμό λεμονιού
Πλένουμε τα σύκα χωρίς να τα ξεφλουδίσουμε, αφού τα τσεκάρουμε να είναι κλειστά από κάτω και τα βάζουμε σε μπολ με τη ζάχαρη εναλλάξ, τα μυρωδικά, σκεπάζουμε και τα αφήνουμε στο ψυγείο γύρω στις 10 ώρες.
Την άλλη μέρα προσθέτουμε το νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας πολύ προσεχτικά, γιατί κολλάει, μέχρι να δέσει, αφού στο τέλος προσθέσουμε λίγο χυμό λεμονιού.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Sunday Lous
Μελιτζάνες με φέτα στο φούρνο, μαλακές και γλυκές με ζουμερή σάλτσα και μανιτάρια για έξτρα… Read More
Η πιο νόστιμη συνταγή για αφράτη τυρόπιτα χωρίς φύλλο που παραμένει τόσο μαλακή και φρέσκια… Read More
Παραδοσιακή φανουρόπιτα με 7 ή 9 υλικά, εύκολη και γρήγορη. Οι αριθμοί 7 και 9… Read More