Ένα υπέροχο μαρμελαδογλυκό με ολόκληρα σύκα.

Μαρμελάδα με Ολόκληρα Σύκα

Υλικά

800 γρ. σύκα
400 γρ. ζάχαρη
Ένα ποτήρι νερό
Ένα ξυλάκι κανέλα
3-4 μοσχοκάρφια
Χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Πλένουμε τα σύκα χωρίς να τα ξεφλουδίσουμε, αφού τα τσεκάρουμε να είναι κλειστά από κάτω και τα βάζουμε σε μπολ με τη ζάχαρη εναλλάξ, τα μυρωδικά, σκεπάζουμε και τα αφήνουμε στο ψυγείο γύρω στις 10 ώρες.
Την άλλη μέρα προσθέτουμε το νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας πολύ προσεχτικά, γιατί κολλάει, μέχρι να δέσει, αφού στο τέλος προσθέσουμε λίγο χυμό λεμονιού.

Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Sunday Lous

Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
Jimmy Taylor

Recent Posts

Μελιτζάνες με Φέτα στο Φούρνο

Μελιτζάνες με φέτα στο φούρνο, μαλακές και γλυκές με ζουμερή σάλτσα και μανιτάρια για έξτρα… Read More

26 Σεπτεμβρίου, 2024

Αφράτη Τυρόπιτα Χωρίς Φύλλο

Η πιο νόστιμη συνταγή για αφράτη τυρόπιτα χωρίς φύλλο που παραμένει τόσο μαλακή και φρέσκια… Read More

26 Σεπτεμβρίου, 2024

Παραδοσιακή Φανουρόπιτα

Παραδοσιακή φανουρόπιτα με 7 ή 9 υλικά, εύκολη και γρήγορη. Οι αριθμοί 7 και 9… Read More

26 Σεπτεμβρίου, 2024