Το καλοκαίρι έφτασε και οπού και να πάμε τα φραγκόσυκα θα τα βρούμε στους δρόμους.Θέλει προσοχή να τα μαζεύει κάποιος, προσοχή να τα καθαρίζει.. και μετά όλα είναι εύκολα.Δεν βγαίνει ποσότητα.. αυτό που βγαίνει όμως είναι μια γκουρμέ, ντελικάτη μαρμελάδα!!
Δοκιμάστε επίσης: Μαρμελάδα Μούσμουλο – Μια μαρμελάδα για τους πιο απαιτητικούς
Τα μαζεύουμε με γάντια.
Τα καθαρίζουμε κρατώντας με πιρούνι, και με προσοχή με ένα μαχαίρι βγάζουμε την φλούδα.
( μερικοί τα καθαρίζουν με νερό, με πολύ πίεση).
Μετά όταν πολτοποιηθούν ( με ράβδο μπλέντερ) τα περνάμε από σήτα να φύγουν όλα τα κουκούτσια. Τα κουκούτσια τα πετάμε.
Τον πολτό το βάζουμε σε κατσαρόλα με χοντρό πάτο. Ρίχνουμε ζάχαρη κρυσταλλική και δένουμε την μαρμελάδα!!
Όλα εξαρτώνται από ποσότητα φραγκόσυκων που έχουμε και ανάλογα πόση ζάχαρη χρειάζεται.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Moza Shagla