Σπιτική μαρμελάδα με δαμάσκηνα.
Για κάθε κιλό δαμάσκηνα (πλυμένα και χωρίς κουκούτσια) μισό κιλό ζάχαρη.
Τεμαχίζουμε και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε 7 ώρες περίπου και βράζουμε με ένα ποτήρι νερό για 20 λεπτά ξαφρίζοντας και ανακινώντας.
Αφήνουμε 3 ώρες τουλάχιστον και μια βράση ακόμη 20 λεπτά προσθέτοντας 2 βανίλιες
και χυμό λεμονιού .
Σε αποστειρωμένα βάζα τοποθετούμε και καλή μας απόλαυση.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Stavros Tsalampounis
Μελιτζάνες με φέτα στο φούρνο, μαλακές και γλυκές με ζουμερή σάλτσα και μανιτάρια για έξτρα… Read More
Η πιο νόστιμη συνταγή για αφράτη τυρόπιτα χωρίς φύλλο που παραμένει τόσο μαλακή και φρέσκια… Read More
Παραδοσιακή φανουρόπιτα με 7 ή 9 υλικά, εύκολη και γρήγορη. Οι αριθμοί 7 και 9… Read More