Σπιτική μαρμελάδα με δαμάσκηνα.

Μαρμελάδα Δαμάσκηνα

Για κάθε κιλό δαμάσκηνα (πλυμένα και χωρίς κουκούτσια) μισό κιλό ζάχαρη.
Τεμαχίζουμε και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε 7 ώρες περίπου και βράζουμε με ένα ποτήρι νερό για 20 λεπτά ξαφρίζοντας και ανακινώντας.
Αφήνουμε 3 ώρες τουλάχιστον και μια βράση ακόμη 20 λεπτά προσθέτοντας 2 βανίλιες
και χυμό λεμονιού .
Σε αποστειρωμένα βάζα τοποθετούμε και καλή μας απόλαυση.

Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Stavros Tsalampounis

Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
Jimmy Taylor

Recent Posts

Μελιτζάνες με Φέτα στο Φούρνο

Μελιτζάνες με φέτα στο φούρνο, μαλακές και γλυκές με ζουμερή σάλτσα και μανιτάρια για έξτρα… Read More

26 Σεπτεμβρίου, 2024

Αφράτη Τυρόπιτα Χωρίς Φύλλο

Η πιο νόστιμη συνταγή για αφράτη τυρόπιτα χωρίς φύλλο που παραμένει τόσο μαλακή και φρέσκια… Read More

26 Σεπτεμβρίου, 2024

Παραδοσιακή Φανουρόπιτα

Παραδοσιακή φανουρόπιτα με 7 ή 9 υλικά, εύκολη και γρήγορη. Οι αριθμοί 7 και 9… Read More

26 Σεπτεμβρίου, 2024