Σπιτική μαρμελάδα με δαμάσκηνα.
Για κάθε κιλό δαμάσκηνα (πλυμένα και χωρίς κουκούτσια) μισό κιλό ζάχαρη.
Τεμαχίζουμε και ανακατεύουμε.
Αφήνουμε 7 ώρες περίπου και βράζουμε με ένα ποτήρι νερό για 20 λεπτά ξαφρίζοντας και ανακινώντας.
Αφήνουμε 3 ώρες τουλάχιστον και μια βράση ακόμη 20 λεπτά προσθέτοντας 2 βανίλιες
και χυμό λεμονιού .
Σε αποστειρωμένα βάζα τοποθετούμε και καλή μας απόλαυση.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Stavros Tsalampounis
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο