Από τις πιο εύκολες ζύμες για ένα πλούσιο πρωινό, για αλμυρές ή γλυκές παρασκευές. Mekista ή mekike είναι ένα παραδοσιακό βουλγάρικο πιάτο, όμοιες με τις δικιές μας τηγανίτες.
Δείτε ακόμη: Γλυκά μερεντάκια που θα λατρέψετε!
Ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με τη σόδα και αφήνουμε για μερικά λεπτά να φουσκώσει. Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι με το αλάτι, κάνουμε μια λακκούβα στην μέση και ρίχνουμε το μπέικιν παουντερ, τα χτυπημένα αυγά, τo γιαούρτι, ζάχαρη, την φέτα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε λίγο, λίγο το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ζύμη εύπλαστη μαλακή.
Βάζουμε το βούτυρο και ζυμώνουμε μέχρι να το απορροφήσει όλο . Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για μια ώρα να ξεκουραστεί. Μπορούμε να το στήσουμε από την προηγούμενη μέρα (στο ψυγείο) και το πρωί αφού έρθει σε θερμοκρασία δωματίου να τα τηγανίσουμε. Μετά από μια ώρα σέ αλευρωμένο πάγκο απλώνουμε με τα χέρια φύλλο και κόβουμε κομμάτια (όπως στην παραπάνω εικόνα). Τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (από 4-6 το μάτι της κουζίνας) σε μπόλικο λάδι.
Σερβίρονται σκέτα, με μέλι, με φέτα ή με ότι τραβάει ή όρεξη σας.
Δείτε επίσης: Ζύμη Ατσμα για γλυκές και αλμυρές παρασκευές!
Καλή επιτυχία!
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Lilqna Petrova
Μελιτζάνες με φέτα στο φούρνο, μαλακές και γλυκές με ζουμερή σάλτσα και μανιτάρια για έξτρα… Read More
Η πιο νόστιμη συνταγή για αφράτη τυρόπιτα χωρίς φύλλο που παραμένει τόσο μαλακή και φρέσκια… Read More
Παραδοσιακή φανουρόπιτα με 7 ή 9 υλικά, εύκολη και γρήγορη. Οι αριθμοί 7 και 9… Read More