Μια νηστίσιμη συνταγή για τα πιο τραγανά, νόστιμα και αρωματικά λαδοκούλουρα Κρήτης.
Λαδοκούλουρα Κρήτης
Μια συνταγή από την ομάδα Οι Καλύτερες Συνταγές (Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής) και το μέλος Χριστινα Καλογιαννη
Υλικά Συνταγής
- 350 ml ελαιόλαδο
- 120 ml νερό
- 120 ml χυμό πορτοκαλιού
- 40 ml κονιάκ
- 1 κ. σ. κανέλα
- Μισό κ.γ. γαρύφαλλο
- Μισό κ.γ. σόδα
- Μισό κ.γ. αμμωνία
- 1,5 ποτήρι του νερού ζάχαρη
- 1300 γρ. αλεύρι
Οδηγίες συνταγής
- Στη λεκάνη βάζω το λάδι, τη ζάχαρη, το κονιάκ και το χυμό πορτοκάλι αφού στο μισό διαλύω τη σόδα και στο άλλο μισό την αμμωνία και ανακατεύω.
- Ρίχνω κανέλα, γαρύφαλλο και στο τέλος το αλεύρι και φτιάχνω ζύμη.
- Πλάθω σε κουλούρια και τα κυλάω στο σουσάμι.
- Ψήνω αέρα για 15-20 λεπτά ανάλογα το φούρνο.
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο