Τραγανά και πεντανόστιμα κουλουράκια κανέλας για το πρωινό καφεδάκι.
Υλικά
1 ποτήρι του νερού λάδι ελαφρύ (έβαλα μισό λαδάκι και μισό σπορέλαιο)
1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι ζάχαρη (μετράμε με το ίδιο ποτήρι)
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
2-3 κ.γ. κανέλλα
1 κ.γ. γαρίφαλο
1 κ.γ. μπεικιν
Αλεύρι ΓΟΧ ( περίπου 800 γρ.)
Εκτέλεση
Χτυπάμε με το σύρμα λίγο το λαδάκι μας με την ζάχαρη.
Προσθέτουμε το χυμό ενώ έχουμε διαλύσει μέσα σε αυτό τη μαγειρική σόδα.
Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και όσο αλεύρι πάρει μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη .
Πλάθουμε τα κουλουράκια μας ρολάρουμε στο σουσάμι και ψήνουμε στους 180 στις αντιστάσεις για 20 λεπτά.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Μένια Στεφοπούλου
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο