Φτιάξτε την πιο απλή & νόστιμη κοτόπιτα σαν της γιαγιάς! Λαχταριστή κοτόπιτα με πιπεριές, λίγες θερμίδες και σπιτικό φύλλο.
Λαχταριστή κοτόπιτα με πιπεριές, λίγες θερμίδες και σπιτικό φύλλο
Υλικά για το φύλλο
1 ποτήρι νερό περίπου
1/2 φλ. ελαιόλαδο 100ml
1 κ.σ. ξύδι
1 κ.γ. αλάτι
2.5 κούπες αλεύρι
Για την γέμιση
2 στήθος κοτόπουλο βρασμένα και ψιλοκομμένα μπορείτε να βάλετε και κοτόπουλο που έχει περισσέψει
2 πιπεριές χρωματιστές ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Για την μπεσαμέλ
2 ποτήρια γάλα
50 γρ. βούτυρο
6 κ.σ. αλεύρι
1 κρόκος αυγού
1 κούπα ρεγκάτο τριμμένο
Εκτέλεση
Τσιγαρίζω με λίγο λάδι το κρεμμύδι και τις πιπεριές να μαλακώσουν προσθέτω και το κοτόπουλο να τσιγαριστεί και αυτό και αφήνω στην άκρη.
Ετοιμάζω την μπεσαμέλ.
Βάζω το βούτυρο να ζεσταθεί, προσθέτω το αλεύρι ανακατεύοντας και σιγά σιγά προσθέτω το χλιαρό γάλα ανακατεύοντας με σύρμα. Όταν πήξει κατεβάζω από την φωτιά και προσθέτω το αυγό. Ρίχνω το τυρί και το μείγμα του κοτόπουλου και αφήνω να κρυώσει.
Σε ένα μπολ βάζω το αλεύρι με το λάδι και τρίβω να γίνει σαν ψίχουλα. Προσθέτω το ξύδι, το αλάτι και σιγά σιγά το νερό ζυμώνοντας μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι. Το αλείφω με λίγο λάδι και αφήνω στην άκρη να ξεκουραστεί.
Χωρίζω την ζύμη σε 4 μπαλάκια. Σε ελαφριά αλευρωμένη επιφάνεια παίρνω 1 μπαλάκι ανοίγω 1 φύλλο. Βάζω σε λαδωμένο ταψάκι 32 εκ., ρίχνω λάδι ανοίγω άλλο 1 φύλλο, βάζω γέμιση και κλείνω με τα άλλα 2 φύλλα λαδώνοντας ενδιάμεσα.
Τα αλείφω με λάδι και ψήνω στους 180 μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Αλεξάνδρα Κυριάκη