Υπέροχη αφράτη σπιτική κολοκυθόπιτα.
5 κολοκύθια τριμμένα στον τρίφτη
2 κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη
1 ντομάτα σφιχτή ψιλοκομμένη
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 πράσινο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
2 αυγά
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα αλεύρι φαρίνα
1 φλ. του ελληνικού καφέ ελαιόλαδο
1 φλ. του νες καφέ γάλα
1 φλ. φέτα τριμμένη
1 φλ. κασέρι τριμμένο
Βάζω τα λαχανικά όλα σε σουρωτήρι με λίγο αλάτι τα αφήνω μισή ώρα μετά τα στύβω καλά να βγάλουν όλα τα υγρά τους.
Σε μια λεκανίτσα χτυπάω τα αυγά μετά προσθέτω το λάδι, το γάλα, τα στημένα λαχανικά, το σιμιγδάλι, την φαρίνα και ανακατεύω καλά. Προσθέτω και τα τυριά και ανακατεύω.
Σε ένα λαδωμένο ταψάκι βάζω τον πηχτό χυλό το στρώνω. Ρίχνω λίγο λάδι από επάνω και ψήνω στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Αλεξάνδρα Κυριάκη
Μελιτζάνες με φέτα στο φούρνο, μαλακές και γλυκές με ζουμερή σάλτσα και μανιτάρια για έξτρα… Read More
Η πιο νόστιμη συνταγή για αφράτη τυρόπιτα χωρίς φύλλο που παραμένει τόσο μαλακή και φρέσκια… Read More
Παραδοσιακή φανουρόπιτα με 7 ή 9 υλικά, εύκολη και γρήγορη. Οι αριθμοί 7 και 9… Read More