Υπέροχη αφράτη σπιτική κολοκυθόπιτα.
Υλικά
5 κολοκύθια τριμμένα στον τρίφτη
2 κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
1 καρότο τριμμένο στον τρίφτη
1 ντομάτα σφιχτή ψιλοκομμένη
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 πράσινο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
2 αυγά
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα αλεύρι φαρίνα
1 φλ. του ελληνικού καφέ ελαιόλαδο
1 φλ. του νες καφέ γάλα
1 φλ. φέτα τριμμένη
1 φλ. κασέρι τριμμένο
Εκτέλεση
Βάζω τα λαχανικά όλα σε σουρωτήρι με λίγο αλάτι τα αφήνω μισή ώρα μετά τα στύβω καλά να βγάλουν όλα τα υγρά τους.
Σε μια λεκανίτσα χτυπάω τα αυγά μετά προσθέτω το λάδι, το γάλα, τα στημένα λαχανικά, το σιμιγδάλι, την φαρίνα και ανακατεύω καλά. Προσθέτω και τα τυριά και ανακατεύω.
Σε ένα λαδωμένο ταψάκι βάζω τον πηχτό χυλό το στρώνω. Ρίχνω λίγο λάδι από επάνω και ψήνω στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Αλεξάνδρα Κυριάκη