Εύκολη συνταγή για το παραδοσιακό γλυκό κουταλιού κυδώνι που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι!
Υλικά
1 κιλό κυδώνια (ζυγισμένα καθαρισμένα και κομμένα)
1 κιλό ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
1 ξυλάκι κανέλα
1 βανίλια
χυμό λεμονιού
1 φλ. αμύγδαλα ασπρισμένα
Εκτέλεση
Αφού πλύναμε και καθαρίσαμε καλά τα κυδώνια, τα κόβουμε σε φέτες και μετά σε μικρότερα κομμάτια της αρεσκείας μας!
Στο διάστημα αυτό τα ρίχνουμε μέσα σε λεκάνη με χυμό 2 λεμονιών.
Όταν τελειώσουμε, τα πλένουμε καλά και τα βάζουμε σε κατσαρόλα σε στρώματα εναλλάξ με τη ζάχαρη. Τα περιχύνουμε με το νερό , βάζουμε και την κανέλα και τα βάζουμε σε δυνατή θερμοκρασία να βράσουν.
Μόλις αρχίσει ο βρασμός, χαμηλώνουμε σε μέτρια προς δυνατή τη θερμοκρασία.
Αν δημιουργηθεί αφρός, τον αφαιρούμε με ένα κουτάλι. Είναι προτιμότερο να δέσουμε το γλυκό μας σε δυο φάσεις, οπότε το αποσύρουμε από το μάτι σε 20 λεπτά και τελειώνουμε το δέσιμό του την επόμενη μέρα.
Λίγο πριν το σβήσουμε προσθέτουμε τη βανίλια και χυμό μισού ζουμερού λεμονιού!!!
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Sunday Lous
Μην χάσετε
Γλυκό Κουταλιού με Αχλάδια Κοντούλες
Γλυκό Κουταλιού Φυστίκι Αιγίνης