Μια πανάλαφρη κερασόπιτα στυλ κέικ με φρέσκα ζουμερά γευστικότατα κεράσια για να την απολαύσετε. και σίγουρα θα γίνει το mast του απογευματινού σας καφέ.
Υλικά
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα σπορέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κιλό κεράσια
1 μπεκιν παουντερ
1 βανίλια
4 αυγά
Εκτέλεση
Πλένουμε τα κεράσια , αφαιρούμε με το ειδικό εργαλείο τα κουκούτσια, και τα βάζουμε σε μία πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί να στραγγίζουν.
Χτυπάμε στο κάδο του μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
Στη συνέχεια το σπορέλαιο, και σιγά σιγά το αλεύρι με το μπεκιν και τη βανίλια, τα χτυπάμε καλά ώστε να ενσωματωθεί πλήρως και να έχουμε ένα λείο σχετικά σφιχτό μείγμα.
Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ η ταψάκι και το πασπαλίζουμε με αλεύρι.
Αδειάζουμε το μισό μείγμα του κέικ μέσα στο πυρέξ και απλώνουμε ομοιόμορφα.
Τοποθετούμε τα κερασιά, και σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
Ψήνουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς περίπου 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά να “σταθεί” και στη συνέχεια ξεφορμάρουμε, ρίχνοντας επάνω την άχνη, κόβουμε και απολαμβάνουμε.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Κυριακή Συμεωνιδου