Ένα υπέροχο αφράτο κέικ με μήλα για το καφεδάκι και όχι μόνο.
Υλικά
160 ml ηλιέλαιο
180 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
240 αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κ.γ. αλάτι
100 ml γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
6 μήλα
1 βανίλια
Ξύσμα από ένα λεμόνι
4 κ.σ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Βουτυρώνω καλά και στα πλαϊνά μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο 22 εκ. Χτυπάω το λάδι με την ζάχαρη να αφρατέψει.
Προσθέτω και τα αυγά ένα ένα με μια κουταλιά αλεύρι. Μετά προσθέτω το αλάτι, την βανίλια, το ξύσμα, την κανέλα, το γαρύφαλλο και στο τέλος το γάλα εναλλάξ με το αλεύρι.
Βάζω το μισό μείγμα στην φόρμα, κόβω τα 2 μήλα σε καρεδάκια και τα ρίχνω στην φόρμα.
Σκεπάζω με το υπόλοιπο μείγμα από πάνω και βάζω τα υπόλοιπα μήλα που τα έχω κόψει σε τέταρτα.
Πασπαλίζω με την ζάχαρη και λίγη κανέλα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς περίπου 1 ώρα ανάλογα τον φούρνο ή μέχρι να δοκιμάσω με ένα μαχαίρι και να βγει στεγνό.
Αφήνω να κρυώσει καλά και πασπαλίζω με άχνη ζάχαρη.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Αλεξάνδρα Κυριάκη