Κέικ με ολόκληρα μανταρίνια, μια γλυκιά συνταγή για μικρούς και μεγάλους, ιδανική για πρωινό και brunch.
Υλικά
8 μανταρίνια
2 αυγα
1 μανταρίνι
πρέζα αλάτι
100 γρ. ζάχαρη
150 ml ηλιέλαιο
160 ml νερό
ξύσμα από ένα μανταρίνι
15 γρ. μπέικιν πάουντερ
220 γρ. αλεύρι
άχνη ζάχαρη για διακόσμηση
φόρμα 24/24 εκατοστά.
Εκτέλεση
Λαδώνουμε την φόρμα και κόβουμε λαδόκολλα για το κάτω μέρος της. Την τοποθετούμε και αλευρώνουμε ελαφρώς και ρίχνουμε λίγη ζάχαρη.
Κόβουμε τα μανταρίνια στη μέση και τα τοποθετούμε στη σειρά. Βάζουμε ένα μανταρίνι καθαρισμένο με δύο αυγά και τα χτυπάμε με ράβδο μπλέντερ. Το σουρώνουμε και το αδειάζουμε σε μπολ.
Ρίχνουμε το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, το νερό, πρέζα αλάτι, μπέικιν πάουντερ, το αλεύρι και το ξύσμα από μανταρίνι.
Ανακατεύουμε με σπάτουλα και ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τα μανταρίνια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°αντιστασεις περίπου 40 με 45 λεπτά .
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Μαρίνα Βασιλάκη
Μην χάσετε
Το τέλειο κέικ με κακάο και κρέμα ανθότυρου
Νηστίσιμο κέικ αφράτο αλάδωτο στο ταψί με Ινδοκάρυδο