Πολύ γευστικό, υγιεινό, γεμάτο αρώματα και γεύση κέικ με κολοκύθα.
Υλικά
2,5 κούπες αλεύρι βρώμης που φουσκώνει μόνο του
1,5 κούπα ζάχαρη καρύδας
1 κούπα λάδι ελαφρύ
2 κούπες τριμμένη κολοκύθα
1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1 κούπα καρύδια σπασμένα
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι υγρή βανίλια
4 αυγά
Εκτέλεση
Περνάμε από σήτα το αλεύρι βρώμης το μπέικιν και τη κανέλα.
Ρίχνουμε τα καρύδια στο αλεύρι και ανακατεύουμε με κουτάλι.
Χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη με το λάδι για 2-3 λεπτά.
Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, τη βανίλια, και σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι και το χυμό πορτοκαλιού.
Τέλος προσθέτουμε την τριμμένη κολοκύθα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ.
Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 με 55 λεπτά.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Marina Hatzidaki
Μην χάσετε
Κέικ Βανίλιας με Ολόκληρα Κομμάτια Σοκολάτας
Το τέλειο κέικ με κακάο και κρέμα ανθότυρου