Σπιτικό κέικ βανίλιας με ολόκληρα κομμάτια σοκολάτας και άρωμα πορτοκάλι.
Χτυπάμε με το μίξερ πολύ καλά 5 αυγά με 2 κούπες ζάχαρη και 2 βανίλιες.
Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε μια κούπα καλαμποκέλαιο, μια κούπα φρέσκο χυμό πορτοκαλιού, ξύσμα από δύο πορτοκάλια, ένα μπέικιν πάουντερ και 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα του κέικ, ρίχνουμε το μίγμα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.
Όταν κρυώσει το κέικ το κόβουμε σε τρεις δίσκους.
Από τον μεσαίο δίσκο κόβουμε περιμετρικά μια λωρίδα φάρδους 2 εκατοστά περίπου.
Συναρμολογούμε το κέικ:
Σε μια πιατέλα βάζουμε τον πρώτο δίσκο, μια στρώση πραλίνα φουντουκιού, τον μεσαίο δίσκο μία στρώση φουντουκιού και τέλος τον τρίτο δίσκο.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε σε μπεν μαρί 50 γρ. λευκή κουβερτούρα .
Με ένα πινέλο καλύπτουμε με αυτήν το πάνω μέρος του κέικ και το βαθούλωμα του μεσαίου δίσκου.
Κόβουμε κομμάτια σοκολάτας και διαφόρων σοκολατοειδών και γεμίζουμε το βαθούλωμα.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Maria Anestaki