Πεντανόστιμα κεφτεδάκια με πατάτα και τόνο.
Υλικά
500 γρ. πατάτες βρασμένες
2 κουτιά τόνο στραγγισμένα (160 γρ. έκαστο)
1 κρεμμύδι ξερό
1 αυγό
80 γρ. φρυγανιά
3 κ.σ. τυρί παρμεζάνα η κεφαλογραβιέρα
Αλάτι, πιπέρι, μαϊντανός
Φρυγανιά για επικάλυψη έξτρα
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες, τις σουρώνουμε και τις λιώνουμε με το πιρούνι
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στις πατάτες, τον τόνο που έχουμε στραγγίσει τα 80 γρ. φρυγανιά, λίγο αλάτι, πιπέρι, μαϊντανό, το αυγό και το τυρί. Πλάθουμε να ανακατεύουν.
Λαδώνουμε τα χέρια μας και πλάθουμε κεφτεδάκια. Τα κυλάμε σε φρυγανιά και τα τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά.
Βγαίνουν 25 τεμάχια και είναι πολύ νόστιμα. Γίνονται και στο φούρνο μπιφτεκάκια αλείφοντας τα με λίγο λάδι πάνω από τη φρυγανιά.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Βικη Αναματερου