Αφράτα μαμαδίστικα κεφτεδάκια με δυόσμο και ούζο που δίνει λεπτή αλλά αισθητή γεύση.
Υλικά
500 γρ. κιμά ανάμικτο
1 μεγάλο τριμμένο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
1 ντομάτα ώριμη τριμμένη
Μπόλικο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Αλάτι , πιπέρι μαύρο , πάπρικα γλυκιά, ρίγανη , δυόσμο , μπαχάρι τριμμένο
1 κ.σ. ξύδι
1 αυγό
4 κουταλιές σ. ελαιόλαδο
1 σφηνάκι ούζο
4-5 κουταλιές νιφάδες βρώμης
Ελαιόλαδο για το τηγάνι
Εκτέλεση
Πολύ καλό ζύμωμα υλικών, σχεδόν δέκα λεπτά , μέχρι να ασπρίζει λίγο ο κιμάς.
Αφήνουμε στο ψυγείο για καμία ωρίτσα και μετά αλευρώνουμε ελαφρά και τηγανίζουμε σε πολύ ζεστό ελαιόλαδο.
Συνοδεύουμε με πατάτες τηγανιτές και σαλάτα.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Sunday Lous
Μην χάσετε
Κεφτεδάκια με Πατάτα και Τόνο: Μοναδικά και θα τα λατρέψετε
Συνταγή για Ρεβυθοκεφτέδες ή αλλιώς Φαλάφελ!