Συνταγή για σπιτική κασερόπιτα με κρέμα.
Για το φύλλο
1 ποτήρι κρασιού λάδι
2 κ.σ. ξύδι
1 κ.γ. αλάτι
1 ποτήρι νερό χλιαρό
700 γρ. αλεύρι
Σε ένα μπολ βάζω το αλεύρι με το λάδι και το τρίβω να γίνει σαν ψίχουλα. Προσθέτω το ξύδι, το αλάτι και σιγά σιγά το νερό και ζυμώνω μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι. Χωρίζω σε τέσσερα μπαλάκια σκεπάζω και αφήνω μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
Αλάτι πιπέρι
1κ.σ. βούτυρο
2 αυγά
400 γρ. κασέρι τριμμένο
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
Βάζω το γάλα να βράσει. Ρίχνω το σιμιγδάλι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύω μέχρι να πήξει. Κατεβάζω από την φωτιά και ρίχνω τα αυγά, το βούτυρο, το κασέρι, την γραβιέρα και ανακατεύω μέχρι να έχω μια λεία κρέμα.
Σε ένα λαδωμένο ταψάκι βάζω δύο φύλλα κάτω λαδώνοντας τα ενδιάμεσα την κρέμα. Έτριψα και λίγο κασέρι ακόμα και δύο φύλλα επάνω. Αλείφω με λίγο λάδι και σουσάμι. Ψήνω στους 180 μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Αλεξάνδρα Κυριάκη