Σιροπιαστή καρυδόπιτα με επικάλυψη σοκολάτας, που θα απολαύσετε με τον καφέ σας ή και σαν επιδόρπιο μετά το φαγητό.
Καρυδόπιτα με Επικάλυψη Σοκολάτας
Μια συνταγή από την ομάδα Χρυσό Σκουφάκι μέλη και το μέλος Ioanna Koulouri
Υλικά Συνταγής
- 5 αυγά
- 200 ml ηλιέλαιο
- Μιάμιση κούπα καρύδι τριμμένο
- 100 γρ. ζάχαρη
- 100 ml κονιάκ
- 1 κ.γ. σόδα
- 250 ml γάλα
- 1 κ.γ. γεμάτο κανέλα
- Μισό κ.γ γαρύφαλλο
- 30 γρ. φρυγανιά
- 40 γρ. τριμμένο μπισκότο
- 100 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
- Για το σιρόπι
- 2 ποτήρια του νερού νερό
- 400 γρ. ζάχαρη
- 1 ξύλο κανέλας
- Φλούδα από λεμόνι
- Για το γλάσο σοκολάτας
- 300 γρ. κουβερτουρα γάλακτος
- 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
Οδηγίες συνταγής
- Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα σε μία λεκάνη, βάζουμε τη ζάχαρη με τους κρόκους και χτυπάμε για 5 λεπτά.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το ηλιέλαιο, τη φρυγανιά, το μπισκότο, το σιμιγδάλι ,το κονιάκ, τη σόδα, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το γάλα και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε τα ασπράδια ανακατεύοντας σιγά-σιγά και τελευταία το καρύδι.
- Ρίχνουμε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς αέρα.
- Φτιάχνουμε το σιρόπι, το ρίχνουμε σιγά-σιγά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
- Τέλος, φτιάχνουμε το γλάσο σοκολάτας σε μπεν μαρί και όταν λιώσει ανακατεύουμε καλά.
- Περιχύνουμε την καρυδόπιτα και την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να παγώσει η σοκολάτα.
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο