Το καλοκαίρι είναι στο φουλ του και μια μακαρονάδα έχει πάντα θέση στο ελληνικό τραπέζι. Μια μακαρονάδα με ντοματίνια και λουκάνικο είναι ιδανική για να πιείτε την μπύρα σας.
Η συγκεκριμένη συνταγή χρειάζεται μια μικρή προεργασία για να ψήσετε τα ντοματίνια αλλά η διαδικασία δεν είναι δύσκολη και χρονοβόρα.
500 γρ. ντοματίνια
2 λουκάνικα τζορίζο πικάντικα
6 φέτες μπέικον
λίγη σκόνη σκόρδο και κρεμμύδι
3/4 ποτηριού άσπρη κρασί
500 γρ. σπαγγέτι
μαϊντανός και τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα
Πλένουμε τα ντοματάκια, βάζουμε μπόλικο αλάτι και λάδι και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λάδι, τη σκόνη σκόρδο και κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε το μπέικον με τα λουκάνικα.
Σβήνουμε με λευκό κρασί και τα αφήνουμε να σιγοράσουν για λίγα λεπτά. Αφού βράσουμε τα μακαρόνια, με μια τρυπητή κουτάλα τα ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με λίγο από το νερό τους.
Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και σερβίρουμε με μαϊντανό και τυρί τριμμένο.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Effie Tsouras.
Μελιτζάνες με φέτα στο φούρνο, μαλακές και γλυκές με ζουμερή σάλτσα και μανιτάρια για έξτρα… Read More
Η πιο νόστιμη συνταγή για αφράτη τυρόπιτα χωρίς φύλλο που παραμένει τόσο μαλακή και φρέσκια… Read More
Παραδοσιακή φανουρόπιτα με 7 ή 9 υλικά, εύκολη και γρήγορη. Οι αριθμοί 7 και 9… Read More