Τα αχλάδια κοντούλες είναι από τα πιο αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού. Η γλυκιά τους γεύση παραπέμπει στα καλοκαίρια στο χωριό με τη γιαγιά. Είναι το ιδανικό φρούτα για γλυκό του κουταλιού.
Συνδυάζεται υπέροχα με το γιαούρτι ή με παγωτό φυστίκι και θα το λατρέψετε.
Δοκιμάστε επίσης: Γλυκό του Κουταλιού Καρπούζι – Το γλυκό που “μυρίζει” καλοκαίρι
Γλυκό του κουταλιού κοντούλες
Υλικά
25 αχλάδια καθαρισμένα από την φλούδα και τον αφαλό τα οποία τα ρίχνω σε νερό με το χυμό από 1 λεμόνι
1,5 κιλό ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
1 κανέλα
2 βανίλιες
10 κεράσια βυσσινί χρώμα που τα κόβω στη μέση και βγάζω το κουκούτσι( δίνει χρώμα στο γλυκό)
Εκτέλεση
Βράζω όλα τα υλικά μαζί για 10 λεπτά ξαφρίζοντας.
Το αφήνω 1 βράδυ και την επόμενη μέρα το δένω με 1 κουταλιά γλυκόζη και από 1 λεμόνι το χυμό.
Τα αμύγδαλα τα ρίχνω σε καυτό νερό και μετά τους βγάζω εύκολα την φλούδα και τα ρίχνω την δεύτερη μέρα πριν δέσω το γλυκό.
Δοκιμάστε επίσης: Γλυκό του κουταλιού Κολοκυθάκι
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Elenfly Helenz