Σπιτικό γλυκό του κουταλιού με λεμόνι.
Υλικά
1 κιλό και 150 γραμμάρια ήταν τα λεμόνια καθαρό βάρος
1 κιλό και 150 γραμμάρια ζάχαρη
600 γραμμάρια νερό
2 βανίλιες
Χυμό από ένα μικρό λεμόνι
Εκτέλεση
Πλένω τα λεμόνια, τρίβω στο τρίφτη να φύγει το κίτρινο, κόβω σε φέτες αφού έχω αφαιρέσει το μέσα του λεμονιού.
Τις φέτες τις κόβω πιο μικρά μπαστουνάκια, τα έβαλα σε μπολ με νερό περίπου 2 ώρες σε τακτά διαστήματα άλλαζα το νερό.
Έριξα αρκετό νερό στη κατσαρόλα, μόλις πήρε βράση έριξα τα μπαστουνάκια του λεμονιού, έβρασα 3-4 λεπτά, αυτό το έκανα άλλες δύο φορές.
Έριξα τώρα στη κατσαρόλα τα 600 γραμμάρια νερό και την ζάχαρη, έβρασα για 10 λεπτά, χαμήλωσα τη φωτιά (9 μάξιμουμ στο 6) και πρόσθεσα τα μπαστουνάκια λεμονιού.
Έβρασα αλλά 10 λεπτά έκλεισα τη φωτιά, άφησα όλη νύχτα το πρωί έβρασα αλλά 10 λεπτά έριξα τις βανίλιες και το χυμό λεμονιού.
Όπως ήταν καυτό το γλυκό τοποθέτησα σε αποστειρωμένα βάζα.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Κατερίνα Λάμπρου