Συνταγή για γλυκό κουταλιού με κολοκύθα.
Διαλέγουμε μια μεγάλη τρυφερή κολοκύθα, την καθαρίζουμε και κόβουμε με το ειδικό εργαλείο την “αριδα” αλλιώς κόβουμε κομμάτια σαν αντίδωρο.
Σε μια λεκάνη βάζουμε 3 κιλά νερό και διαλύουμε 3 κ.σ. ασβέστη. Βάζουμε μέσα τα κομμάτια της κολοκύθας και τα αφήνουμε 2- 3 ώρες.
Τα βγάζουμε, τα ξεπλένουμε πολύ καλά, τα βράζουμε 2 φορές από 10 λεπτά και τα στραγγίζουμε.
Στο 1 κιλό κολοκύθα βάζουμε 1200 γρ. ζάχαρη, 2 βανίλιες και 2 ποτήρια νερό/
Αφήνουμε να βράσει 10 λεπτά και ξαφρίζουμε.
Την άλλη μέρα ρίχνουμε 3 κ.σ. χυμό λεμόνι και δένουμε το γλυκό μας.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Ρουλα Λυρου
Και μην ξεχάσεις! ΓΙΝΕ ΜΕΛΟΣ στην ομάδα μας στο FACEBOOK για να δεις ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΕΣ ΕΔΩ ή για να βρεις τις καλύτερες συνταγες και ιδέες!!
© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο