Ο πρώιμος καρπός του φυστικιού βρασμένος και σιροπιασμένος όσο πρέπει.. Παραδοσιακή γεύση που ξυπνάει γλυκιές αναμνήσεις. Πολύ ωραίο συνδυασμένο και με γιαούρτι.
Δοκιμάστε επίσης: Γλυκό του Κουταλιού Καρπούζι – Το γλυκό που “μυρίζει” καλοκαίρι
Γλυκό του κουταλιού φυστίκι Αιγίνης
Υλικά
1/2 κιλό φιστίκια χλωρά φιστίκια Αιγίνης
1 κιλό ζάχαρη
250 ml νερό
Μια βανίλια
1/2 λεμονιού χυμό
Εκτέλεση
Παίρνουμε χλωρά φιστίκια Αιγίνης πριν γίνουν σκληρά.
Τα καθαρίζουμε από το κοτσανάκι τους, τα πλένουμε καλά και με μία οδοντογλυφίδα τα τρυπάμε από την μία πλευρά του φιστικιού να βγει στην άλλη η οδοντογλυφίδα. Δηλαδή το φιστίκι επάνω θα έχει δύο τρύπες.
Βάζουμε νερό σε μία κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να βράζει βάζουμε τα φιστίκια μέσα και περιμένουμε να αρχίσει πάλι ο βρασμός, βράζουμε για 3 ή 4 λεπτά και βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν, αυτό το επαναλαμβάνουμε για άλλες τρεις φορές.
Βάζουμε την ζάχαρη με το νερό σε μια κατσαρόλα να βράσουν για 3 ή 4 λεπτά βάζουμε μέσα τα φιστίκια και τα βράζουμε για 10 λεπτά τ’ αφήνουμε για 10 ώρες. Βράζουμε ξανά έως ότου δέσει το σιρόπι μας, λίγο πριν δέσει προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και την βανίλια.
Βάζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα και το βάζουμε στο ντουλάπι μας ή σε απλά βάζα και βάζουμε στο ψυγείο.
Συνοδεύει τέλεια όλα τα παγωτά μας!!!
Δοκιμάστε επίσης: Γλυκό του κουταλιού Κολοκυθάκι
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Νεκταρία Ρία Μαρίνη