Ένα πρωτότυπο γλυκό του κουταλιού με κολοκύθι.
Γλυκό του κουταλιού Κολοκυθάκι
Ξύνω το κολοκύθι απ’ έξω με το πίλερ και το κόβω φέτες στρογγυλές περίπου ένα δάχτυλο.
Αφαιρώ την ψίχα από το κέντρο και μένει ένας κρίκος. Κάθε κολοκύθι βγάζει 18-22 κομμάτια.
Βάζω τους κρίκους σε ασβεστόνερο για 8 ώρες. Μετά τους πλένω πολύ καλά και τους ζεματίζω δυο νερά με ένα κουτ. γλ. ξινό κάθε φορά.
Μετά το πρώτο ζεμάτισμα κόβω κάθε κρίκο στην άκρη και τον τυλίγω σαν σαλιγκάρι και στερεώνω με οδοντογλυφίδα.
Τα βάζω όλα σε πετσέτα να απορροφήσει τα νερά και ετοιμάζω το σιρόπι.
Βράζω ένα κιλό ζάχαρη με 2,5 ποτήρια νερό, μια πρέζα αλάτι, ένα μεγαλούτσικο κλαδάκι αρμπαρόριζα.
Μόλις δέσει το σιρόπι ρίχνω μέσα τα κυμάτια τα αφήνω να πάρουν δυο τρεις βράσεις και κλείνω την κουζίνα.
Την επόμενη μέρα ξαναδένω το γλυκό αφού βάλω λίγο ξινό προς το τέλος.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Eleni Koutrintze