Nusschnecken το παραδοσιακό γερμανικό γλυκό με γέμιση φουντούκι.
Υλικά
Για την ζύμη
250 γρ. γάλα χλιαρό
50 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
50 γρ. βούτυρο
βανίλια Μαδαγασκάρης
ξύσμα λεμονιού
500 γρ. αλεύρι
30 γρ. μαγιά φρέσκια
Για τη γέμιση
150 γρ. φουντούκι αλεσμένο ψιλό και 150 γρ. χοντροαλεσμένο
5 κουτ. ζάχαρη καστανή
3 κουτ. λευκή ζάχαρη
1 κουτ. σούπας κανέλα
60 γρ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο & 50 γρ. γάλα όλα ανακατεμένα
Εκτέλεση
Κάνουμε την ζύμη και αφήνουμε μα ξεκούραστη για 1 ώρα. Ανοίγουμε σε φύλλο παραλληλόγραμμο και απλώνουμε την γέμιση.
Τυλίγουμε σε μπαστούνι τραβώντας λίγο από την μέση σιγά σιγά για μην γίνει χοντρό. Το κόβουμε σε κομμάτια και πιέζουμε το κάθε κομμάτι στην μέση με το πίσω μέρος μιας κουτάλας.
Αφήνουμε για 15 λεπτά σκεπασμένο, κάνουμε επάλειψη με αυγό αραιωμένο με λίγο νεράκι κ ψήνουμε για 25 -30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Κάνουμε γλάσο με άχνη και λίγες σταγόνες νεράκι και όταν κρυώσουν τα περνάνε το γλάσο.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Maria Samara
Μην χάσετε
Το Εύκολο Γεμιστό Τσουρέκι που έχει ρίξει το Internet
Τούρτα Νουγκατίνα για τους Καλοφαγάδες!