Μια συνταγή για γεμιστά ντόνατς πού θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους.
Υλικά:
2 βανίλιες
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
500 ml χλιαρό γάλα
150 γρ. ζάχαρη
1 φακελάκι ξερή μαγιά
800 γρ. αλεύρι για όλες τής χρήσεις
Γέμιση:
Πραλίνα φουντουκιού
Μαρμελάδα ότι σας αρέσει
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το χλιαρό γάλα, με όλα μαζί τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι. Ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να φτιάξουμε ένα εύπλαστο μαλακό ζυμάρι.
Αφήνουμε 40 λεπτά να φουσκώσει σε ζεστό μέρος και μετά ανοίγουμε φύλλα πάχους ενός εκατοστού κόβουμε με ένα μπολάκι σε κύκλο και στο κέντρο κάνουμε μία τρύπα με ένα καπάκι από αναψυκτικό!
Τα αφήνουμε μισή ώρα να φουσκώσουν και τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και παίρνουμε ένα κορνέ, βάζουμε μαρμελάδα ή πραλίνα φουντουκιού και τρυπάμε με το κορνέ τα ντόνατς και τα γεμίζουμε.
Τα ντόνατς εσωτερικά γίνονται κούφια και μας επιτρέπει έτσι να τα γεμίσουμε!
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Κωνσταντίνα Καραγκούνια