Δεν είναι κέικ, δεν είναι πραγματική τάρτα αφού δεν έχει ζύμη. Στη γαλλική κουζίνα το αποκαλούν κλαφουτί (clafoutis), ένα όνομα που δίνουν σε όλες τις παρόμοιες συνταγές με φρούτα, χωρίς ζύμη.
Δοκιμάστε επίσης: Τάρτα κανέλας με πορτοκάλι!
Υπέροχη γαλλική τάρτα με μήλα
Υλικά
3 μήλα
3 αυγά
1 φλυτζάνι αλεύρι
1 φλυτζάνι ζάχαρη
1 φλυτζάνι γάλα
1 πακετάκι βανίλια
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βουτυρώστε ένα ταψάκι.
Καθαρίστε τα μήλα και κόψτε τα σε τέταρτα ή σε χοντρές ροδέλες.
Βάλτε τα μήλα στο βάθος του ταψιού.
Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά και τη ζάχαρη με αυγοδάρτη.
Χτυπήστε ώσπου να ασπρίσει το μείγμα και να ανεβάσει όγκο.
Προσθέστε το αλεύρι, τη βανίλια, το γάλα και το ελαιόλαδο.
Ανακατέψτε απαλά, τώρα, το μείγμα.
Ρίξτε το μείγμα στο ταψάκι, πάνω από τα μήλα.
Ψήστε στο φούρνο για 30 λεπτά.
Όταν βγει από το φούρνο, αφήστε το λίγο να κρυώσει, αναποδογυρίστε το και ρίξτε από πάνω την κανέλα.
Φανταστική Τάρτα Σπανάκι με Σιμιγδαλένια Ζύμη και Μπεσαμέλ
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Kostas ilias