Όταν η παράδοση συναντά την υψηλή γαστρονομία, τότε το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι μοναδικό. Αυτό φαίνεται και από αυτή τη φανταστική γαλατόπιτα.
Με λιναρόσπορο, μαστίχα και κατσικίσιο γάλα σίγουρα θα σαγηνεύσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
Διαβάστε επίσης: Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο: Εύκολη συνταγή και πολύ οικονομική μόλις με 2.50 ευρώ
Φανταστική γαλατόπιτα με λιναρόσπορο και μαστίχα
Υλικά
1500 ml γάλα κατσικίσιο
1 1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 1/2 κούπα ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας γεμάτες βούτυρο
2 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα σε σκόνη
1 κουταλιά σούπας λιναρόσπορος
Κανέλα
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με σύρμα και τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε συνεχώς να μη σβολιάσει μέχρι να πήξει το μείγμα, και στη συνέχεια ρίχνουμε το βούτυρο και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις.
Προσθέτουμε τη μαστίχα και ρίχνουμε το μίγμα στο πυρέξ.
Πασπαλίζουμε με τον λιναρόσπορο που είναι σπασμένος και την κανέλα, και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 200 βαθμούς αντιστάσεις, μέχρι να κάνει ωραία κρούστα η γαλατόπιτα.
Διαβάστε επίσης: Γαλατόπιτα Συνταγή – Μοναδική γεύση!
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Νικολέττα Πετροπούλου