Σπιτική γαλατόπιτα για όλη την οικογένεια.
Υλικά
Για τη γέμιση
1 λίτρο γάλα
1 εβαπορέ αραιωμένο 1/1 με νερό
300 γρ. αλεύρι περίπου
1 αβγό
Ζάχαρη ανάλογα πόσο γλυκιά τη θέλουμε
Για τα φύλλα
300 γρ. αλεύρι
1 κ.γ. ζάχαρη άχνη
1/4 κ.γ. αλάτι ψιλό
1/2 φλιτζανάκι λάδι
1 κ.γ. ξύδι
Νερό όσο πάρει μέχρι να γίνει ένα εύπλαστο ζυμαράκι και να μην κολλά στα χέρια
Το ζυμώνουμε ελαφρά, κόβουμε σε μπαλάκια και τα αλείφουμε με λάδι αφήνοντας τα να σταθούν για 20 λεπτά και μετά ανοίγουμε τα φύλλα.
Ετοιμάζουμε την κρέμα βάζοντας τα γάλατα σε μια κατσαρόλα μαζί με τη μισή ζάχαρη. Ρίχνουμε και το αλεύρι μας ανακατεύοντας πολύ καλά να μη σβολιάσει.
Όταν γίνει η κρέμα ρίχνουμε λίγη ακόμα ζάχαρη.
Τέλος ρίχνουμε σε χλιαρό πλέον μείγμα το αβγό ανακατεύοντας καλά.
Βάζουμε λάδι στο ταψί και αρχίζουμε να βάζουμε τα φύλλα.
Πριν το τελευταίο πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα και τοποθετούμε το τελευταίο φύλλο.
Ρίχνουμε την κρέμα μας και γυρίζουμε τα φύλλα όπως φαίνεται στη φωτογραφία.
Ραντίζουμε με λάδι και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Efi Kotoula