Πεντανόστιμο σιροπιαστό γλυκό και ιδανικό για τη νηστεία των Χριστουγέννων.
Υλικά
1300 γρ. αλεύρι
200 γρ. ηλιέλαιο
200 γρ. ζαχαρη
250 γρ. φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκαλί
4 κουτ. γεμάτες του γλυκού μπέικιν
500 γρ. νερό
1 κουτ. κανελογαρυφαλλο
Για το σιρόπι
2 1/2 κιλά ζαχαρη
2 1/2 νερό
3 κουτ.γλυκοζη
5 γαρύφαλλα
1 ξυλάκι κανέλας
2-3 σταγόνες λάδι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τα στερεά υλικά και σιγά σιγά ρίχνουμε τα υγρά. Ζυμώνουμε και θέλουμε μια ζύμη μαλακιά αλλά να μην κολλάει γι’ αυτό ίσως να θέλει 2-3 κουτ. να προσθέσουμε ανάλογως το αλεύρι.
Τα πλάθουμε σε μικρά αυγουλάκια και τα στρώνουμε σε μια λαδόκολλα. Ψήνουμε 20 λεπτά στους 180 βαθμούς (ανάλογως το φούρνο ).
Μόλις τα βγάλουμε, τα τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο μέχρι να πάρουν το ωραίο χρώμα. Προσέχουμε πολύ να μην μας καούν.
Τα τοποθετούμε σε χαρτί απορροφητικό και αφού βράσουμε το σιρόπι τα ρίχνουμε λίγα λίγα και τα σιροπιάζουμε. Χλιαρά τα φοινίκια, ζεστό το σιρόπι.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Maria Samara
Μην χάσετε
Παραδοσιακά Ισλί: Τα γλυκά “Κέντημα” της καρδιάς και της ανοιχτής αγκαλιάς που θα σας συναρπάσουν
Μαρμελάδα Μούσμουλο – Μια μαρμελάδα για τους πιο απαιτητικούς