Σήμερα φτιάχνουμε σπιτικά κορνέ με κρέμα πατισερί αφρό. Είναι μια εύκολη συνταγή και τα κορνέ είναι ένα πρωτότυπο αλλά και κλασικό κέρασμα για μικρούς και μεγάλους.
Πώς να φτιάξετε σπιτικά κορνέ με κρέμα πατισερί
Υλικά
Για τα κορνέ:
1 πακέτο σφολιάτας
2 κρόκους αυγών
Λίγη ζάχαρη
Λίγο νερό
Για την κρέμα πατισερί:
1 λίτρο γάλα
4 κουτ. σουπ. κορν φλάουρ
2 βανίλιες
200 γρ. ζάχαρη
3 αυγά χτυπημένα
Αντί να φτιάξετε εσείς την κρέμα πατισερί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής.
Δοκιμάστε επίσης: Το τέλειο κέικ με κακάο και κρέμα ανθότυρου
Για το σιρόπι:
250 γρ. νερό
450 γρ. ζάχαρη
1 φλούδα λεμονιού
λίγες σταγόνες από το λεμόνι
Για τη σαντιγί:
1 έτοιμο φακελάκι σαντιγί Garni Γιώτης ή ότι άλλη σαντιγύ εσείς χρησιμοποιείται χτυπημένο με 200 γρ. κρύο γάλα
Εκτέλεση
Για τη σφολιάτα
Παίρνουμε την πρώτη σφολιάτα και την κόβουμε σε λωρίδες πάχους 2 εκ. περίπου.
Χρειαζόμαστε και μερικούς κώνους, τους οποίους βουτυρώνουμε πρώτα με μαλακό βούτυρο και τυλίγουμε τις λωρίδες γύρω, γύρω χωρίς να αφήσουμε κενό.
Το ίδιο κάνουμε και με τη δεύτερη σφολιάτα.
Κάθε σφολιάτα βγάζει 15 κορνεδάκια, άρα θα βγουν συνολικά 30.
Τα αλείφουμε με τα χτυπημένα αυγά, το νερό και τη λίγη ζάχαρη.
Τα τοποθετούμε σε δύο ταψάκια και ψήνουμε στον αέρα στους 170-180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Μετά από 5 λεπτά βγάζουμε τα κορνέ από τα ψημένα κορνεδάκια.
Για το σιρόπι
Στη συνέχεια φτιάχνουμε το σιρόπι, βάζοντας το νερό, τη ζάχαρη σε μία κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να βράζει προσθέτουμε το εμόνι, για 5 λεπτά.
Το σιρόπι μας πρέπει να είναι λίγο παχύρευστο από ότι συνήθως.
Αφήνουμε να κρυώσει και να είναι χλιαρό.
Για την κρέμα πατισερί
Σε μία άλλη κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρύο γάλα, τη ζάχαρη, το κορν φλαουρ, τις βανίλιες και τα χτυπημένα αυγά και τότε ανάβουμε το μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πήξει η κρέμα, ανακατεύοντας συνεχώς.
Αφήνουμε την κρέμα μας να κρυώσει καλά, βάζοντας διαφάνεια πάνω στην κρέμα για να μην κάνει κρούστα από πάνω.
Για πιο γρήγορα αποτελέσματα μόλις κρυώσει λίγο η κρέμα, μπορείτε να την βάλετε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί καλύτερα.
Ετοιμάζουμε και τη σαντιγύ μας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Τη βάζουμε και αυτή στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί πιο γρήγορα.
Δοκιμάστε επίσης: Εκλέρ ή σου: Γεμιστά με Κρέμα Λευκής Σοκολάτας
Ήρθε η ώρα της συναρμολόγησης
Βουτάμε πρώτα τα κορνεδάκια στο χλιαρό σιρόπι για 2 δευτερόλεπτα και τα αφήνουμε πάνω σε μία σχάρα.
Μετά από λίγη ώρα, γεμίζουμε με τα 2/3 τα κορνεδάκια με την κρέμα πατισερί και μετά με τη σαντιγύ.
Αν θέλουμε βάζουμε για ντεκόρ κερασάκια γλυκό ή αμύγδαλο φιλέ.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Ελενη Σιδηροπουλου