Αφράτη, γεμάτη αρώματα φανουρόπιτα που δεν τρίβετε καθόλου!!!
Υλικά
230 γρ. καλαμποκέλαιο
230 γρ. ζάχαρη
460 γρ. πορτοκάλι ή 460 γρ + το ξύσμα 3 πορτοκαλιών
75 γρ. σταφίδες μαύρες
75 γρ. ξανθές
150 γρ. καρύδια (κομμένα με τα χέρια)
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρίφαλο
500 γρ. φαρινάπ μαζί με ένα μπέικιν
Από τη προηγούμενη βάζουμε τις σταφίδες στο κονιάκ.
Την άλλη μέρα τις σουρώνουμε και τις βάζουμε στο αλεύρι μαζί με τα καρύδια για να μην καθίσουν στο πάτο της φανουρόπιτας.
Χτυπάμε τη ζάχαρη με το καλαμποκέλαιο , το χυμό πορτοκαλιού και στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα άλλα χωρίς χτύπημα αλλά με τη μαριζ και τα ανακατεύουμε.
Το αλεύρι το κοσκινίζουμε μαζί με το μπέικιν και το ρίχνουμε σιγά σιγά μέσα.
Εγώ χρησιμοποίησα 26 νούμερο ταψί. Μπορείτε όμως και σε 28 νούμερο.
Ψήσιμο στους 170° στον αέρα, για 60′ ανάλογα βέβαια με το φούρνο σας.
Μπορείτε να βάλετε μέσα ένα μαχαίρι ή καλαμάκι ξύλινο κι εάν δε κολλάει είναι έτοιμη.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Αναστασια Βλαχου