Φτιάξτε εύκολα χριστουγεννιάτικα μπισκοτόδεντρα για το σπίτι ή για δώρα.
Υλικά
1 κούπα σπορέλαιο
½ κούπα ζάχαρη
150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
½ κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1 φακελάκι βανιλέτα ή 1 κ γ.λ. βανίλια σε υγρή μορφή
1 πρέζα αλάτι
1 φακελάκι baking powder
αλεύρι κοσκινισμένο περίπου 600-700 γρ.
Δείτε ακόμη Εντυπωσιακά χριστουγεννιάτικα δεντράκια με σφολιάτα
Εκτέλεση
Σε ένα αρκετά βαθύ μπολ ρίξτε το σπορέλαιο, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το πορτοκάλι κι ανακατέψτε πολύ καλά. Στη συνέχεια κι ενώ συνεχίζετε το ανακάτεμα, προσθέστε τη βανιλέτα, το αλάτι και το baking.
Προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι σιγά σιγά, ανακατεύοντας με το χέρι. Η ζύμη θα πρέπει να είναι εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια.
Στρώστε μια λαδόκολλα στο ταψί σου και χρησιμοποιήστε κουπ πατ με χριστουγεννιάτικες φιγούρες.
Για να φτιάξετε το «αστεράτο» χριστουγεννιάτικο δεντράκι το μόνο που θα χρειαστείτε είναι κουπ πατ σε σχήμα αστεριού και σε διάφορα μεγέθη.
Κόψτε και ψήστε πρώτα, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 και για 10 περίπου λεπτά ή μέχρι να δείτε τις άκρες να ροδίζουν, τα μεγάλα αστέρια. Κατόπιν συνέχισε με το αμέσως μικρότερο μέγεθος, μειώνοντας ανάλογα και τον χρόνο ψησίματος.
Μόλις τ’ αστέρια είναι έτοιμα, αφήστε τα σε μια σχάρα να κρυώσουν.
Ξεκινήστε σχηματίζοντας το δεντράκι, τοποθετώντας στην βάση του πιάτου που θα χρησιμοποιήσετε.
Πρώτα τα μεγαλύτερα και συνεχίστε με τα επόμενα φτάνοντας ως την κορυφή. Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και γαρνίριτε με πολύχρωμα τρουφάκια .
Το «αστεράτο» χριστουγεννιάτικο δεντράκι είναι έτοιμο.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Μαρια Ν.Κιτσου
[content-egg module=Linkwise]
Μην χάσετε
Το Εύκολο Γεμιστό Τσουρέκι που έχει ρίξει το Internet
Συνταγή για λαχταριστά σπιτικά Φοινίκια