Γρήγορο αλλά πεντανόστιμο εκμέκ με τσουρέκι.
Κόβω φέτες το τσουρέκι το στρώνω στο ταψί μου όπου υπάρχει κενό γεμίζω με το τσουρέκι μου ψήνω και σιροπιάζω με το σιρόπι μου.
Σιρόπι: 1 φλυζτάνα τσαγιού ζάχαρη, 1 φλυτζάνα τσαγιού νερό, 1 ξύλο κανέλας και λίγο λεμόνι. Από τη στιγμή που θα πάρει βράση το χαμηλώνω στο 5 για κανένα 10λεπτο.
Κρέμα: 3 κ. σούπας αλεύρι, 2 κ. σούπας κορν φλάουρ, 1/2 κούπα ζάχαρη, 4 κροκάδια, 2 κούπες γάλα, λίγη βανίλια, 2 κ. σούπας βούτυρο σε κομματάκια.
Σε μια κατσαρόλα ανακατέψτε το αλεύρι, το κορν φλάουρ και τη ζάχαρη. Χτυπήστε ελαφρά τα κροκάδια με ¼ γάλα, ρίξτε τα στην κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά.
Βράστε το υπόλοιπο γάλα και ρίξτε το στην κατσαρόλα και ανακατέψτε ζωηρά.
Σιγοβράστε το μίγμα σε μέτρια φωτιά κανένα τέταρτο ανακατεύοντας συνεχώς. Κατεβάστε από τη φωτιά ρίξτε τη βανίλια και το βούτυρο. Αν θέλετε μπορείτε να ανακατέψτε μαζί και σαντιγί (προαιρετικά).
Στρώνετε την κρέμα, την καλύπτετε με μεμβράνη στο ψυγείο 2 ώρες. Χτυπήστε δυο συσκευασίες σαντιγί με μια κοντόγεμη φλυτζάνα ζάχαρη άχνη και στρώστε την.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Άννα Γιαννίκου