Τα πιο αφράτα δίχρωμα κουλουράκια!! Είναι μοναδικά!! Είναι γευστικά!! Είναι εύκολα!!
Υλικά
650 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. και ίσως λίγο παραπάνω
3 αυγά
250 γρ. ζάχαρη
200 γρ. λιωμένο βούτυρο
Ένα φακελάκι μπέικιν πάουντερ (20γρ.)
2 βανίλιες
20γρ. κακάο σκόνη
Εκτέλεση
Χτύπησα καλά να αφρατέψουν τα αυγά με την ζάχαρη.
Πρόσθεσα τις βανίλιες, το βούτυρο και συνέχισα το χτύπημα.
Έριξα το μπέικιν, κοσκινισμένο το αλεύρι και άρχισα να το ζυμώνω με τα χέρια μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.
Χώρισα τη ζύμη στα δυο, τύλιξα το ένα ζυμάρι με ζελατίνη, πρόσθεσα το κακάο στο άλλο και το ζύμωσα μέχρι να ενσωματωθεί καλά.
Ζύγισα ένα μπαλάκι ζύμη βανίλιας και ένα από τη σκούρα ζύμη, τα έκανα κορδόνια, τα ένωσα ή τα έστριψα και έφτιαξα ότι σχέδιο ήθελα.
Ζύγισα 7γρ. το κάθε μπαλάκι.
Έψησα 15 λεπτά στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς, πάντα ανάλογα τον φούρνο.
Μια συνταγή από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΗΔΕΣ και το μέλος Olga Karagianni