Σπιτική πίτα με βλήτα και κολοκύθια.
Υλικά
Για το φύλλο
Μισό στραγγιστό γιαούρτι
Μισό σακουλάκι ξηρή μαγιά
1 αυγό
Μισή κούπα νερό
Μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
Και αλεύρι γ.ο.χ. όσο σηκώσει για να πάρουμε μια ζύμη εύπλαστη, όχι όμως να μας κολλάει στα χέρια. Βάζουμε την ζύμη μας μέσα σε μπολ με λαδάκι πάνω και κάτω.
Για την γέμιση
100 γρ. βλήτα
1 κολοκυθάκι μέτριο τριμμένο στον τρίφτη
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα και 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 πιπερίτσα κόκκινη καυτερή ψιλοκομμένη
Μισή πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
100 γρ. τυρί φέτα τριμμένη στα χέρια
Μισή κούπα τριμμένα τυριά μιξ κίτρινα
Αλατοπίπερο, ρίγανη, πάπρικα γλυκιά, λίγο μοσχοκάρυδο, 1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
1 σφηνάκι σιμιγδάλι ψιλό
1 φλυτζανάκι του καφέ χυλοπιτάκι ψιλό
1 αυγό
λίγο μαϊντανό μάραθο και δυόσμο ψιλοκομμένο για την γέμιση
Εκτέλεση
Χωρίζω την ζύμη σε δύο κομμάτια. Ανοίγω το πρώτο φύλλο στα χέρια και τοποθετώ στο πυρέξ, δίνω σχήμα πάλι με τα χέρια.
Έχω σοτάρει για την γέμιση πρώτα τα κρεμμύδια μέσα στο ελαιόλαδο, ύστερα ρίχνω τα υπόλοιπα υλικά με τελευταία τα τυριά και το χτυπημένο αυγό, χυλοπιτάκι και σιμιγδάλι.
Ανακατεύουμε όλα μαζί εκτός φωτιάς. Ρίχνω όλη την γέμιση. Φτιάχνω και το δεύτερο φύλλο επάνω στο πάγκο και αυτό ανοίγω με τα χέρια, το παίρνω και τοποθετώ επάνω στην γέμιση.
Παίρνω τώρα το κυλινδράκι το περιστρεφόμενο, αυτό που είναι για τα τυροπιτάκια και περνάω το φύλλο σε γραμμές μέχρι κάτω όλη την πίτα. Περνάω από πάνω με 1 κρόκο αυγού και 1 κουταλιά νερό μέσα. Ψήνουμε στους 190 αερόθερμο φούρνο για 50′.
Μια συνταγή από την ομάδα ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ.GR και το μέλος Metaxia Kokkinou